Zonele rurale românești sunt singurele din Europa în care bicicletele pot fi folosite pentru a transporta rapid oamenii, iar localnicii îți vor oferi o sticlă gratuită din cârligul lor de casă. Cortina de Fier a fost răsturnată și a scos la iveală o țară cu vârfuri accidentate, platouri alpine și vaste zone umede de coastă. De asemenea, conținea păduri primitive care găzduiau ursul, lupul și râul. Adăugați la asta sate rustice infuzate cu mit și tradiție atemporală, precum și orașe medievale strălucitoare, pline de mit.

Rădăcinile României nu sunt păstrate în aspic. Sunt la fel de naturale ca și respirația. Oamenii călătoresc cu căruțele trase de cai, își fac singuri hrana și băutura și sculptează lemn în orice, de la coarne alpine, la biserici, pentru că este secolul 21, nu secolul 12, când au sosit coloniștii sași. Frumusețea naturală a națiunii este completată de bogate influențe culturale de la sași, maghiari și romi. Ghidul de călătorie pentru România vă arată o țară în care viața este cât se poate de durabilă și susținută.

Mâncare și băutură locală
Gustările românești sunt delicios de unice – tocănițe interesante, murături care furnică limba și gustări de stradă. Frunzele de struguri și varza sunt umplute cu carne condimentată (sarmale), iar usturoiul și oțetul fac supe picante. Supa de pește din Delta Dunării are reputația de a fi de clasă mondială. Excelente sunt si vinurile Tarnave (albe) si rosii de Dobrogea care iti vor face pofta sa intri pe xxx1.link. Vei gasi rachiu de prune facut in casa (tuica/palinca), atat de comun incat ti se va oferi des gratuit!

Iarnă
Iarna României este spectaculoasă (în afară de Bucureștiul noroios), deoarece zăpada albă creează priveliști frumoase care așteaptă să fie explorate cu pantofi de zăpadă și sănii trase de cai. Poți schia pe duzinele de trasee diferite ale Poiana sau pe platoul sălbatic Lumea Pierduta (Lumea pierdută). Locul perfect pentru a observa marii prădători ai țării este zăpada, iar hotelurile de gheață sunt locuri grozave de odihnă.

Trai lent
Aici viața se mișcă într-un ritm normal. Cai putere este adesea sinonim cu tipul de cal. Localnicii se plimbă cu vagoane trase de cai sau cu sănii de iarnă și sunt bucuroși să transporte vizitatori cărora nu le place să meargă cu bicicleta sau să meargă pe drumurile secundare. Fânul tăiat manual este folosit cu coasele cu zgomot încet. Pânza este țesută liniștit, iar lemnul este sculptat cu grijă.

Peșteri
România se mândrește cu peste 12.000 de peșteri (pestera). Acestea sunt locuri de minune, nu găuri întunecate. Numele pot da indicii. Pestera cu Oase (Peștera Oaselor), a renunțat la cea mai veche fosilă umană cunoscută din Europa (un maxilar vechi de 35.000 de ani). Galeriile uimitoare ale Peșterii Ursului au prezentat schelete de la un urs de peșteră dispărut. Peștera de gheață strălucește cu cel mai mare ghețar din Europa. Care este importanța mărimii? Rezervă un tur al celei mai mari peșteri de vânt din România, care are 45 km lungime.

Viata salbatica
Peisajul nealterat al României găzduiește peste 33.000 de specii, inclusiv cea mai mare concentrație de carnivore mari din Europa: lupi și rar râși eurasiatic și pisică sălbatică. Există și peste 5000 de urși. De asemenea, nu trebuie să uitați peșterile care găzduiesc cele mai mari colonii de lilieci din Europa și păsări de pădure, inclusiv vulturi sau bufnițe rare. În Delta Dunării sunt și 300 de specii de păsări de apă.

Țara Înaltă
Transilvania este înconjurată de Carpați, o zonă formidabilă care înconjoară Transilvania. Carstul plin de peșteri din Apuceni a fost transformat în trosnituri pietroase palide de secole de eroziune apoasă. Platișurile Bucegilor sunt prietenoase cu drumeții. Există multe cabane (adăposturi de munte) care oferă adăpost și odihnă călătorilor obosiți, precum și pajiști și chei cu flori sălbatice. Ghizii locali sunt, de asemenea, bucuroși să împărtășească proprietățile medicinale ale plantelor locale – și chiar magia populară!

O istorie plină de culoare
România este cunoscută pentru istoria sa bogată și pentru miturile evocatoare. De la terifianta poveste a inspirației lui Dracula, Vlad Țepeș, până la cercurile magice de piatră dacice care au fost construite cu mult înainte de Hristos, aceste povești sunt o fortăreață. Între, sașii, romanii și grecii s-au luptat pentru un pământ de câmpii fertile și munți înalți. Multe orașe colorate amintesc de basme, înconjurate de biserici fortificate și castele singuratice. România este un amestec cultural, un amestec colorat de saxon-german și maghiar, precum și de romi.

Transilvania
Nu veți dori să ratați această regiune, care are multe legături care îl glorific pe Dracula. Transilvania este un loc magic care îmbină natura uluitoare cu tradițiile bogate, combinând influențele românești și maghiare. Lanțurile distinctive ale Carpaților creează un paradis pentru drumeții, cu pajiști alpine, geologie carstică uimitoare și orașe precum Sibiu, Sighișoara și Brașov emană farmec cosmopolit.

Dracula
Marketerii ademenesc oameni creduli în locuri precum Castelul lui Dracula de lângă Brașov, spunându-le povești despre infamul Conte Suge de Sânge. Nu musca. Bram Stoker l-a creat pe Dracula în 1897. Modelul său istoric, Vlad Draculea (aristocrat din secolul al XV-lea, cunoscut și sub numele de Vlad Țepeș sau Vlad Țepeș), și-a înghesuit dușmanii nu în Transilvania, ci în Țara Românească.

Modernizare
În deceniile care au urmat celui de-al Doilea Război Mondial, pestilele arhitecturale brutaliste au distrus orașe românești odată frumoase și istorice. Aderarea la UE din 2007 a cunoscut o goană spre modernitate, care riscă să erodeze și mai mult farmecul arhitectural din orașe precum Bucureștiul. Bucureștiul a fost odată comparat cu Parisul cu bulevardele sale mărginite de copaci.

Câini
România găzduiește un număr mare de câini vagabonzi, care trebuie tratați cu prudență. Mulți dintre acești câini au devenit sălbatici și au atacat și au rănit grav oameni. Mușcăturile de câine din România prezintă un risc pentru rabie, spre deosebire de Marea Britanie. Românii sunt prietenoși și primitori; nu presupune că câinii sunt.

Drumul Tranfagarasan
Ar putea părea bine că top Gear au votat odată cel mai bun drum din lume. Pe măsură ce străbate peisajele montane uimitoare în timp ce conduceți, nu uitați de mulți muncitori forțați care au murit în procesul de construire a proiectului care a fost proiectul preferat al lui Nikolai Ceașescu.

Oameni, mâncare și cumpărături

Mâncat și băut
Bucătăria românească începe adesea cu o supă. Acesta este adesea acoperit cu usturoi, oțet sau lapte acru.

România este al 9-lea producător de vin din lume. Și este grozav!

Mâncarea de stradă este foarte populară. Unele dintre cele mai obișnuite mâncăruri stradale includ covrigi (covrigi fierbinți cu sare, stropi de susan/mac), placinte (caș, produse de patiserie sărate umplute cu fructe sau produse de patiserie dulci) și mici (rulouri de porc la grătar sau de vită cu muștar).

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *