Multe cercetări au arătat că drumețiile sunt benefice pentru sănătatea noastră. O urcare rapidă este o modalitate excelentă de a-ți crește ritmul cardiac ca exercițiu de formă. Acest infografic este grozav.

Beneficiile pentru sănătatea ta fizică sunt multe. Chiar și o scurtă excursie poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă, la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și la prevenirea diabetului de tip II.

Drumețiile te pot face mai puternic. Nu este doar pentru picioarele tale. Urcând pe suprafețe neuniforme, navigarea în jurul stâncilor, ramurilor de copaci căzute, peste pâraie și peste rădăcini, vă angajează miezul și vă oferă un antrenament holistic.

Beneficiile fizice ale drumețiilor sunt doar o parte din beneficiile mentale și emoționale generale pe care le poate aduce sănătății tale mintale.

Aceasta nu este o postare „a fi în formă și a slăbi în 30 de zile”. Este 2018, oameni buni, și este timpul să ne concentrăm pe mai mult decât doar estetică. Rezoluția noastră de Anul Nou este să mergem mai mult și să ne îngrijorăm mai puțin. Sănătatea nu este doar cardio și condiționare de forță. Iată zece motive pentru care drumețiile sunt bune pentru sufletul tău și de ce ar trebui să începi drumețiile în 2018.

1. Drumeția este o modalitate excelentă de a-ți limpezi mintea și de a reduce stresul
Ritmul vieții este mai rapid ca niciodată. Suntem în mod constant stresați din cauza locurilor de muncă de la nouă până la cinci, a vieții sociale ocupate și a administratorului vieții de zi cu zi. Drumețiile reduc tensiunea arterială și nivelul de cortizol, care poate avea un efect tranchilizant pe care natura nu-l poate oferi – mai mult decât beneficiile exercițiilor fizice.

2. Drumețiile ne fac mai fericiți
A fi în afara naturii reduce ceea ce psihologii numesc „ruminație”. Acestea sunt modele de gândire negative pe care le repetăm ​​mereu, cum ar fi să ne gândim la momente dezamăgitoare sau jenante sau să ne îngrijorăm cu privire la toate problemele din viața noastră. Nu subestima bucuria de a fi afară.

3. Drumețiile îmbunătățesc calitatea somnului
Mersul pe teren accidentat necesită cu 28% mai multă energie decât mersul pe teren plat. De asemenea, eliminați toți stimulii new age (telefoane, computere și televizoare) pe care îi folosiți adesea pe parcursul zilei și înainte de culcare. Care este rezultatul? Vei dormi mai bine.

4. Drumețiile îți pot îmbunătăți memoria
Cercetările au arătat că cei care petrec timp în aer liber, fie că fac drumeții sau nu, au mai multe șanse să rețină informațiile și să aibă o memorie mai bună. Dacă ești groaznic la Sudoku, apucă-ți ghetele și intră pe pistă!

5. Mersul pe jos reduce anxietatea, depresia
S-a demonstrat că mersul pe jos reduce nivelul de stres și reduce anxietatea. Vă poate ajuta să vă relaxați, să vă încetiniți mintea și să vă permiteți să vă concentrați asupra respirației. În aer liber poate oferi o creștere instantanee a dispoziției și o ameliorare naturală a stresului.

6. Ai o problemă? Fa o plimbare
Cercetările sugerează că creierul nostru este copleșit de toată stimularea mentală și supraîncărcarea de informații pe care o primim în fiecare zi. Aceasta are ca rezultat o reducere a resurselor cognitive și o scădere a creativității și a capacității de rezolvare a problemelor. Este posibil să ne reîncărcăm creierul ieșind în natură, departe de toți stimulii. ).

7. Drumețiile ne pot face mai generoși
Venim mereu acasă simțindu-ne recunoscători pentru natură și pentru recompensele pe care ni le-a oferit, fie că facem drumeții pe noi trasee, fie că descoperim o bijuterie ascunsă. Această creștere a emoțiilor pozitive poate duce la un sentiment mai mare de recunoștință și o generozitate sporită pentru cei din jur.

8. Fă-ți timp pentru a te reconecta și pentru tine
Mersul la o drumeție te poate ajuta să nu mai fii atât de prins în cursă. Uneori, doar acordarea unui moment pentru a te acorda și a te asculta pe tine te poate ajuta să recunoști dacă te simți sub vreme sau mai stresat decât de obicei.

9. Drumeții cu prietenii
În timp ce drumeția singură poate fi o experiență uimitoare care vă poate ajuta să vă simțiți spiritual și reînviat, drumețiile cu prietenii vă pot apropia unul de celălalt și vă poate crea amintiri de durată.

10. Trăiește în prezent.
Ai fost vreodată prezent în acest moment și te-ai concentrat cu adevărat asupra lui? Te poți bucura de frumusețea naturii fără a pune bariere între tine și ea. Totul este real și aproape de tine. Nu există filtre. Doar natura.

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *