Munții Carpați sunt un loc în care legenda și pământul se unesc în armonie. Aceste excursii de drumeții te poartă pe trasee de mare altitudine și îți arată basme despre vârcolaci și vrăjitoare care au rădăcini în satele săsești îndepărtate. Experții locali vor împărtăși povești despre superstiții care au fost transmise de generații de oameni care au trăit în umbra lor în timpul tururilor cu fauna sălbatică.
Munții Carpați sunt bogați în folclor. Pădurile primitive sălbatice găzduiesc urși, lupi și râși. Vulturii aurii zboară printre vârfurile stâncoase, care sunt unele dintre cele mai puțin vizitate din Europa, în timp ce florile sălbatice înfloresc neafectate de agricultura modernă. Platoul Transilvaniei găzduiește castele care se prăbușesc cu vedere la satele medievale, unde oamenii trăiesc vieți care nu s-au schimbat prea mult de-a lungul secolelor.

Carpații – o lecție de geografie

Carpații sunt unul dintre cele mai importante lanțuri muntoase din Europa. Ei aleargă în cercuri strânse în Austria, Cehia și Polonia, Slovacia, Ungaria. România deține majoritatea veniturilor si a vizitelor in google catre https://xxx1.link. Platoul Transilvaniei cu satele săsești, castelele medievale și alte clădiri este îmbrățișat de lanțul Apuseni estic și sudic al Carpaților. Cele mai înalte vârfuri ale Carpaților se găsesc în Tatra Mare din Slovacia, unde unele dintre ele depășesc 2.600 m. Pantele adânci ale Munților Tatra sunt ideale pentru drumețiile de vară.

Observarea faunei sălbatice

Într-unul dintre ultimele refugii din Europa pentru prădătorii mari, vacanțele pot deveni sălbatice. Carpații găzduiesc peste 5.500 de urși în România, 4.000 de lupi și 2.000 de râși eurasiatici. S-ar putea să vedeți vulturii cu pete mai mici și aurii sau pigmei și bufnițe din Ural zburând de-a lungul crestelor stâncoase.
Spectacolul cu fauna sălbatică din Carpați este un loc în care cei mai singuratici oaspeți sunt lupii și râșii. În ciuda urletelor și urmelor care sunt vizibile în zăpadă, observarea acestor animale timide nu este garantată. Fii flexibil și încrezător atunci când mergi peste munți. Ghizii și cercetătorii noștri locali ai faunei sălbatice vă vor ajuta să vă apropiați cât mai mult posibil de creaturi. Veți fi învățat abilitățile de bază de urmărire de către ghizi și, de asemenea, veți obține o privire de ansamblu asupra ecosistemului carpatic.
Observațiile de urși sunt mai frecvente, dar sunt încă imprevizibile. Urșii au obiceiuri utile și habitate preferate pe care le înțeleg experții locali. Pielele sigure de pădure sunt un mod unic și palpitant de a vedea urșii în habitatul lor natural.

Plimbare in Muntii Carpati

Vacanțele de plimbare în Munții Carpați sunt un fundal al peisajelor montane carstice uimitoare, al satelor săsești și al pădurilor primitive. Nu suntem siguri dacă acest lucru se datorează faptului că natura nu este strigătă în jos sau pentru că nu se vorbește atât de mult despre munți. Carpații sunt încă una dintre cele mai subestimate destinații de drumeții din Europa.
Valea Barza, langa Brasov, ofera posibilitati de drumetii prin pajisti de fane si schituri montane. Cheile Zărneștilor sunt sculptate în calcarul Parcului Național Piatra Craiului. Oferă un contrast puternic cu pășunile montane deschise. Traseele alpine ale Munților Bucegi, care se înalță peste 2.000 m, sunt și ele parfumate de flori sălbatice. Unele dintre aceste specii rare pot fi găsite în Europa. O singură orhidee Lady Slipper rămâne sălbatică în Marea Britanie.
Puteți găsi o varietate de drumeții de o zi, care variază de la ușoare la moderat dificile, precum și rute mai provocatoare de mai multe zile de munte înalt. Puteți face și plimbări autoghidate, dar fiți încrezători și nu lăsați pădurile dese să vă stea în calea navigației. Drumețiile cu ghid sunt supravegheate de un ghid local care se va ocupa de traseu. Acest lucru vă permite să vă bucurați de peisaj și să căutați animale sălbatice și păsări. Folclorul local și sfaturi despre bucătăria locală vă vor fi împărtășite. Această cunoaștere este posibilă doar datorită unei înțelegeri profunde a zonei.

Alte activități în Munții Carpați

Pentru o aventură palpitantă, nu trebuie să porți bocanci de drumeție; călăria și raftingul sunt toate modalități la fel de interesante de a explora vastele văi carstice. De asemenea, vă puteți pompa adrenalina sub suprafața calcaroasă a Munții Apuseni din România, care are caverne mari care sunt deschise explorărilor subterane ocazionale și mai serioase.

Pentru plimbări tradiționale cu sania în satele transilvănene, înfășurați-vă în iarna de basm din Carpați și îmbrăcați-vă schiurile pentru a vă bucura de sporturi palpitante de zăpadă în înaltele Tatras din Slovacia.

Bucurați-vă de cultura Carpaților
Se crede că Bram Stoker a scris Dracula după ce a citit legendele și miturile care emanau din aceste vârfuri cețoase și dramatice. În timp ce legenda celui mai proeminent mitic „fiu al regiunii” poate fi exagerată, veți auzi un folclor plin de operă în timpul unei vacanțe în Munții Carpați. Aceste legende sunt păstrate în modurile tradiționale în care oamenii încă trăiesc. Viscri, un sat săsesc inclus pe lista UNESCO, pare neafectat de trecerea timpului. În locuri în care agricultura modernă nu a ajuns încă, caii și căruțele ară câmpurile. Meșterii locali țes haine și sculptează instrumente muzicale folosind abilitățile tradiționale.

Veți avea ocazia să locuiți în sate rurale carpatice cu conte ardelean, cazând în casele de oaspeți ale familiei sale restaurate. Veți fi întâmpinați cu o căldură la fel de caldă precum palinka de casă (coniac de prune).

Puncte de evidență ale Munților Carpați

Parcul National Piatra Craiului
Acest colț uimitor al Carpaților găzduiește chei adânci și peisaje accidentate de calcar-cars. Această plimbare pe creastă este una dintre cele mai frumoase (deși oarecum periculoase) drumeții în Munții Carpați. Durează două-trei zile de la nord la sud și se poate ajunge din Zărnești. De asemenea, puteți alege să faceți o excursie de o zi prin uimitorul Cheile Zărnești.

Parcul Natural Apuseni
Paradisul aventurii subterane, Carpatii Romani de Vest. O rețea de caverne sculptate din calcar de râurile subterane strălucește cu cristale. Puteți face drumeții și aici, dar va trebui să fiți deasupra solului. Podișul Lumii Pierdute vă duce prin unele dintre cele mai îndepărtate sate de munte din Carpați și văi carstice abrupte, păduri dese și alte peisaje uimitoare. De asemenea, iarna este posibilă schiurile de turism.

Muntii Bucegi
Pentru a găsi cel mai uluitor peisaj de munte înalt din Carpați, mergeți spre sud de Brașov. Aceste trasee, care pot fi accesate prin telecabină, trec peste 2.000 m prin pajişti pline de flori sălbatice. Chiar și vara, puteți călători cu vârfuri acoperite de zăpadă ca fundal.

Brasov
Acest oraș medieval este o bază excelentă pentru vacanța în Carpații Meridionali. Locația centrală a acestui oraș permite acces ușor la cele mai bune drumeții și sporturi de iarnă din regiune. Este un loc grozav pentru iubitorii de animale sălbatice. Puteți vedea urși din pieile situate chiar în afara orașului. Munții din jur au și râși și lupi. De asemenea, puteți obține soluția de Dracula în apropiere, la Castelul Bran, un castel din secolul al XIV-lea.

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *